Rfid
 
            Hastahanelerde Rfid
 
                                      HASTANELER IÇIN RFID ÇÖZÜMLERI
 

                       6. YÖNETIM
 

 1. GÜVENLIK ÇÖZÜMÜ

 

 

 


 

 

 

 

 

2.TAHLIL/LABORATUAR ÇÖZÜMÜ
 

 

           

 

                                    

 

3. ARSIV ÇÖZÜMLERI
 

 

 

 

 

4. HASTA VE HASTA TAKIP ÇÖZÜMLERI
 

 

 

 

            HASTANE ANA-BÖLÜM-LABORATUAR-AMELIYATHANE ve ARSIV GÜVENLIK:
Hastane ana giriste, doktorlar, hemsireler, görevliler, hastalar ve ziyaretçiler için hazirlanan kartlar araciligiyla uzaktan giris çikislari kontrol altina alinabilmektedir. Kart göstermeden kapi g┨venligi, kimin geldigini, resimlerini ve yetkilerini görebilecek, yetkisiz girislere engel olabilecektirYetkisiz girislerde uyari isiklari ya da alarmi çalismaya baslayacaktir.
Ilk kez gelen hasta, ziyaretçi ve diger kisilere giriste cipli ve belirli alanlarla sinirli ziyaretçi kartlari verilerek, izinli girisler saglanabilecektir  

DEMIRBAS GÜVENLIK:
Hastane demirbaslari, araç, gereç, makine ve teçhizat rfid çipleriyle g┨venlik altina alinabilmektedir. Bu yolla demirbaslarin nerede olduklari yada izinsiz çikislari kontrol altina alinabilecektir.

 

 

  Hastalarin kan, idrar ve pataloji örneklerinin konuldugu t┨pler (hasta çipleriyle iliskilendirilerek) çiplenerek numaralandirma, etiketleme, isimlendirme, t┨p, sise ve benzeri kuyruklar kolaylastirilabilmektedir.

Radyoloji filmleri ┨zerine çipler takilarak filmlerin takibi kolaylasabilir. Radyolog yorumlari filmler ┨zerinden okunabilir.
Sonuçlar kolaylikla bilgisayara aktarilabilir.
Karisikliklar engellenebilir.
 

 

Arsiv dosyalarina takilacak RFID çipleri araciligiyla dosyalari arsivlemek, arsivden dosyalari bulmak, dosyalari takip etmek çok kolaylasacaktir.
Arsiv görevlileri el okuyuculari araciligiyla dogrudan dosyalara ve raflarina ulasabileceklerdir.
Arsivden çikan ve arsive gelen dosyalar otomatik olarak kaydedilerek dosyalarin arsivde olup olmadigi otomatik olarak gör┨lebilecektir.

 

  Hasta bileklerine (bileklik) yada yataklarina takilacak RFID çipleri araciligiyla hastaya uygulanan ve uygulanacak islemler, rutin (tansiyon, nabiz, ates ve benzeri) degerlendrime sonuçlari, kullandigi ve kullanacagi ilaçlar, diyeti, uyarilar ve benzeri her t┨rl┨ bilgi çiplere hasta odalarinda yada doktorlardaki el okuyucu ve yazicilari yada PDA¨lar araciligiyla kaydedilebilir.
Doktorlar/Hemsireler sadece okuyucularini hastalarin bilekliklerine ya da yataklarindaki çiplere yaklastirararak hastayla ilgili t┨m kayitlari okuyabilir. Hastaligin s┨reci ve tedavileri kontrol ederek kararlar verebilirler.
Hastane içerisinde hastalar takip edilebilir, nerede olduklari uzaktan anlasilabilir.

           

   

  Hasta, Doktor, Hemsire, ve Diger Personel takip ve    yönetim kolayligi saglar. Ihtiyaçlarin belirlenmesi ve    kaynaklarin verimli kullanilmasina imkan saglar. Muhasebe kolayliklari getirir. Hasta rfid çipleri araciligiyla hastaya yapilan islemler, tahliller, tedaviler, kullanilan ilaçlar, ve benzeri her t┨rl┨ kayit aninda faturalandirılabilinir   

 

                  

7. ECZANE ÇÖZÜMLERI
 

Hastane eczanesindeki envanter takibi kolaylikla yapilabilir. Hasta reçetleri g┨venilir bir sekilde hazirlanabilir. Ilaçlar kolaylikla bulunabilir. Ilaçlarin hangi hasta ve ne amaçla kullanildigi kayit altina alinabilir ve kontrol edilebilir.
 

 

 

 

KAZANDIRACAKLARI

Zaman
G┨venilirlik
Kontrol ve Takip Kolayligi
Insan G┨c┨ne olan gereksinimleri azaltir
Maddi kazançlar saglar
Prestij kazandirir

 

                                 5. DOKTOR/HEMSIRE ÇÖZÜMLERI
                    
 
Vardiye, mesai, izin, tatil, ve t┨m diger bilgiler kayit altina alinabilir. Doktorlarin ve Hemsirelerin hastane içerisinde nerede olduklari uzaktan izlenebilir. Doktorlar reçeteleri, tahlil taleplerini kagitlara yazmak yerine çiplere yazabilir. Laboratuar yada eczane kart yada çipleri okuyucularla okuyarak reçete hazirlayip, tahlil yapabilir. Doktorlar kendi okuyuculari araciligila hasta kayitlarina ulasabilir. Hasta takibi kolaylasir.Benzer sekilde hemsirelerde yapmalari gerekenleri, hastalari takip edebilir ve zamani verimli bir sekilde kullanabilir.